Terugblik Pracht in de Gracht  2011

Met veel genoegen kijken we terug op Pracht in de Gracht 2011. De lage waterstand was in het begin een uitdaging voor de kunstenaars, maar de diversiteit en kwaliteit zorgde voor een prachtig plaatje. Het was een editie die veel bezoekers trok, veel media-aandacht kreeg en ook veel sponsoren aantrok.

Deelnemende kunstenaars 2011:

Marian Kastelein , Auke Wassenaar , Martine de Jong , Merijn Tinga , Bab Siljée Sylvia van Koningsbrugge , Nanda van Alebeek , Maria van Gerwen , Remko Schultheiss , Bert Schoeren, Wianda Keizer , Marga Houtman , Kees Hoogendam , Carla Rump , Vincent BoelaartsRené van Dam , Jeroen Bolleman , Janneke Hillenaar , Anita de Harde.

 
Enkele feiten op een rij:

– Voor de eerste keer heeft een hoofdsponsor haar naam aan Pracht in de Gracht gekoppeld, Nederrijn Pracht in de Gracht 2011.
– Er was een record aantal inschrijvingen voor deelname: 75 ontwerpen uit binnen- en buitenland.
– De website werd veel geraadpleegd zelfs vanuit Rusland, Denemarken, Duitsland, Amerika en Japan. De webstatistieken laten zien dat de site nog steeds regelmatig wordt bezocht.
– De persaandacht was groot. Een grote foto op de voorpagina van het Brabants Dagblad en Pracht in de Gracht werd ook in het AD vermeld.
– Columnisten Tony Vermeulen en Anton Kuijntjes wijden ook uit over Pracht in de Gracht.
– Iedere week werd aandacht besteed aan een kunstwerk in het Kontakt. Ook in nieuwsbrieven, personeelsbladen en zelfs in het blad Hondenleven werd breeduit aandacht besteed aan de kunstwerken in de gracht. Daarnaast waren de kunstobjecten geliefde onderwerpen voor fotografen die in allerlei reportages opdoken.
– Met de kwaliteit van de tentoonstelling zat het helemaal goed. In het gerenommeerde, landelijke kunstblad BK-info is middels een grote foto van het kunstwerk ‘poepende mannen’ van Vincent Boelaarts aandacht besteed aan Pracht in de Gracht. Daarbij werd gesteld dat er niet alleen in de Randstad mooie dingen gedaan worden.
– Het aantal bezoekers was groot. Naast de plaatselijke bevolking trok het evenement ook veel toeristen en kunstliefhebbers van elders die tevens de aangrenzende beeldentuin bezochten. Uiteraard kon de ‘poepende mannen’ rekenen op een grote schare belangstellenden.
– De rondleidingen voor zakelijke bezoekers onder leiding van Chris Puijker waren een groot succes. Veelal werd er afsluitend geluncht bij restaurant La Provence.
– Verschillende kunstwerken, werden later ook geëxposeerd op andere evenementen/locaties.
– De betrokkenheid van de jeugd was groot. De kunst-klassen van scholengroep het Cambium hadden een prachtig werk gemaakt wat zeer de aandacht trok.

Hieronder vind u de plattegrond van de route in 2011
(Klik op onderstaande plattegrond voor een grotere versie)

Route Pracht in de Gracht 2011