Thea van Vliet

Thea van Vliet, Rosmalen.

De_verleiding_-_Thea_van_Vliet“De Verleiding”

Een drijvende installatie bestaande uit 60 porseleinen appels met aluminium gegoten vleugels en vissen variërend van 15 tot 50 cm drijvend in de gracht van Zaltbommel!!

Een verassend gebruik van materialen in deze drijvende installatie, het ‘kwetsbare’ porselein in combinatie met gegoten aluminium. Enerzijds een protest tegen de overconsumptie anderzijds een poëtisch beeld om de verleiding te verbeelden.

Een drang die lijkt te leiden tot bevrediging van behoeften maar uiteindelijk leidt tot de ondergang van de mensheid.|Het blauw- wit gemarmerde porselein staat voor zuiverheid (wit) en blauw (bedrog), de vissen voor plezier en lust. De aluminium vleugels staan voor loslaten maar ook los komen van de realiteit en refereren aan de droom naar steeds maar meer.

De appel verwijst naar de appel die Eva niet kon weerstaan waardoor zij uit het paradijs werd verstoten. Het drijvende element versterkt het gevoel van de droom en neemt de toeschouwer mee naar het onbekende, naar de droom waarin alles mogelijk is en deuren opent naar nieuwe werelden.

W: www.theavanvliet.nl