Anja van Schijndel

Anja van Schijndel pidgAnja van Schijndel
Zaltbommel.

“Waterverf/Aquarel”

Penseel op het wateroppervlak, het penseel gebruikt het water van de gracht als palet.

Ruim 30 jaar woon en werk ik in het rivierenland. Ik voel me emotioneel verbonden met deze omgeving die ongekende schoonheid maar ook een spannende vorm van dreiging uitstraalt. Juist deze contradictie is voor mij een bron van creativiteit.

Waterverf_aquarel_-_Anja_van_SchijndelHet water van de Buitengracht schildert zijn prachtige omgeving.De beweging van het water, het weer en de seizoenen maken dat dit schilderij nooit af zal komen. Deze dynamiek wil ik weergeven in de vorm een penseel dat danst op het water. Het penseel gebruikt het water als palet en schildert de weerspiegeling van de omgeving als een levend schilderij; een AQUAREL.

Penseel van 4,5 meter hoog, staat schuin op het water (hellingshoek ca. 70 graden), met penseelharen in de verf. Het penseel is ROOD gekleurd, een maximaal contrast met de omgeving, de bus van het penseel is metaalkleurig en de penseelharen hard BLAUW.

De penseelharen gaan over in een blauwe vlek die als het ware over gaat in het wateroppervlak. Zoeken naar grenzen vormt de dynamiek in mijn werk. Ik wil verrassen, uitdagen tot anders kijken en denken.

W: www.anjavanschijndel.com