Joris Baudoin

joris baudoin  - PidGJoris Baudoin
Heerewaarden

Joris Baudoin, ook wel Joris Beton genoemd, maakt van beton en terrazzobeton beelden voor in de openbare buitenruimte. Onder andere bekend van de gootspoken in Zaltbommel.

Disciplines o.a. Beton, brons, hout, natuursteen. Voor Pracht in de Gracht 2013 een model van de Kribkop op halve grootte, met het water tot aan de lippen.

Kribkop_-_Joris_Baudoin“De Kribkop”

Over hoe het begon: Kribkoppen was het motto van de genomineerde inzending voor de prijsvraag ‘Bakens aan het water’ in 2006- 2007. Na de prijsvraag werd het ontwerp aangepast: De Kribkop is een van basaltblokken gemetselde toren van negen meter hoog, een uitkijktoren waar je in en op kunt.

De jury was toen bijzonder te spreken over het hergebruik van basaltblokken die vrijkomen met geplande kribverlagingen. De Kribkoppen werden vanaf toen gepresenteerd op verschillende kunstmarkten en exposities in het Rivierengebied.

Voor Pracht in de Gracht 2013 is een model van de Kribkop gemaakt op halve grootte, met het water tot aan de lippen. Het was het eerste kunstwerk dat voor deze editie van Pracht in de Gracht geplaatst werd.

Volg @Kribkop op twitter!

www.jorisbeton.nl