Katrine van Klaveren en Joost Pielkenrood

joost pielkenrood en katrine v klaveren - PidGKatrine van Klaveren en Joost Pielkenrood  wonen in Zaandam en hebben daar ook beiden een eigen atelier.

Ze maken moderne kunstwerken / installaties van zeer uiteenlopende materialen.

 

In de gracht slaapt een figuur, heerlijk. “Plastic man”

Plastic_man_-_Katrine_van_Klaveren_en_Joost_PielkenroodToestand is een artistiek samenwerkingsverband tussen Katrine van Klaveren en Joost Pielkenrood. Wij proberen de wereld om ons heen op een andere manier te bekijken en aan bestaande objecten een artistieke draai te geven waardoor je de werkelijkheid op een nieuwe, soms poëtische manier kan beleven.

Voor Pracht in de Gracht hebben we bedacht dat we iets wilden doen met al het plastic afval waarmee we dagelijks worden omringd. Plastic zwerfvuil, plastic tasjes, bakjes, bekers en flessen, die normaal gesproken in de vuilnisbak belanden, hebben we verzameld om daar een drijvend kunstwerk van te maken. Het is een plasticman geworden, die rustig in de gracht drijft en laat zien dat hergebruik de enige manier is om niet te verdrinken. Het wezen heeft een doorzichtige huid van fijnmazige kunststof. Het is gevuld met allerhande plastics, zoals te vinden is in de plastic soep in de oceaan. Het wezen neemt dit in zich op. Het plastic wordt zo hergebruikt op een positieve manier.

www.toestand.com

www.smaakexplosies.nl