Mai Movrin

Mai-Movrin - PidG

Foto door: Ronald de Jong

Mai Movrin woont in Zwaag, Noord-Holland.
Zij maakt beelden en installaties van hout.  

 

 

 
“Wier“ 
Overvloed, Zeeland en geschiedenis.

Wier_-_Mai_MovrinWier, in overvloed aanwezig in onze Zeeuwse wateren, zorgt voor een rijke smaak maar is ook stille getuige van de geschiedenis. Wier, in de vorm van vlotten, verbindt het heden met verleden maar staat ook voor overleven en levenskracht.

‘Natuurlijke geborgenheid. Gefascineerd door de natuur met zijn immens adaptief vermogen, het continu in beweging zijn, evoluerend tot nieuwe vormen, symbioses, houd ik mij in mijn werk bezig met de tegenstelling tussen kracht en kwetsbaarheid in relatie tot het thema ‘natuurlijke geborgenheid’.  Geborgenheid impliceert kracht maar ook kwetsbaarheid; kwetsbaarheid is de kracht van de geborgenheid, zij zijn losmakend met elkaar verbonden.

Deze spanning tussen kracht en kwetsbaarheid vertalend in vorm, materiaal en structuur, contrasterend en daardoor elkaar versterkend tot een harmonisch geheel, is de kern van mijn werk. Kracht en kwetsbaarheid gaan binnen deze tegenstelling een verbintenis aan zowel inhoudelijk als in beeld. In mijn materiaalgebruik blijf ik dicht bij de natuur, onbewerkt maar daardoor vergankelijk. Wat blijft is de herinnering aan het werk in de vorm van een reliek. www.maimovrin.nl