Natasja van der Meer

Natasja van der MeerNatasja van der Meer
Beeldend Kunstenaar
Geboren te: Amsterdam, Maart 1969
Opleiding: Nieuwe Akademie Utrecht 2004 – 2011
Discipline/technieken: Ruimtelijk, Multimedia.

Verwondering over kleine dingen die mij opvallen in het dagelijkse leven kunnen mij inspireren tot het willen maken van een beeld. Een terugkerend themas is de kindertijd, het ouderschap en de nieuwsgierigheid en onbevangenheid van een kind en zijn wonderlijke wereld.

Om dit verhaal vorm te geven speel ik graag met schaalwerking. De beelden zijn vaak uitvergrotingen of juist verkleiningen van bestaande voorwerpen. Liefelijk en schattig gaat hierdoor samen met vervreemding en verwarring. De vaak kinderlijke voorwerpen worden volwassen.

Strange_Magic_-_Natasja_van_der_Meer“Strange Magic”

Een reuze nest van wilgentenen met 4 witte eieren en 1 gouden ei erin.

Een nest bouwen zit in onze natuur. Een nest bouwen is een hele onderneming. Het moet zacht en warm zijn. Er wordt nieuw leven in geboren. Het biedt bescherming. Je weet van te voren niet hoe het is om ouder te zijn. Je weet ook niet hoe je kind eruit zal zien en wat voor karakter en persoonlijkheid het heeft. Bepaald het kind in welk nest hij geboren wil worden?

Als kind zie je de dingen in een ander perspectief dan als je ouder bent. De dingen lijken groter. Alles kan en niets is vreemd. Een groot nest waar je in kunt liggen. Eieren zo groot en sterk dat je er op kunt zitten. Welke wonderlijke wezens komen eruit? Waar en wie zijn de ouders?

En wat is er dan met dat gouden ei? Het is vreemde magie.
Website: www.natasjavandermeer.nl