Sjoerd Schwibettus en Hans Vernooij

Sjoerd Schwibettus

Sjoerd Schwibettus

Foto: Hans Vernooij

Hans Vernooij

 

 

 

 

 

Sjoerd Schwibettus (Arnhem) en Hans Vernooij (Ophemert).

(Beeldend kunstenaars) Sjoerd Schwibettus en Hans Vernooij werken samen onder www.i-suite.nl : we ontwerpen en realiseren architectuur, en beelden op locatie: Zintuiglijkheid, natuur, de sculptuur van de mens en de menselijke maat zijn uitgangspunten. We maken lijfelijke poëzie met hoofd hand en oog.

Plastic_fantastic_-_Sjoerd_Schwibbettus_en_Hans_Vernooij Plastic_fantastic_-_Sjoerd_Schwibbettus_en_Hans_Vernooij“Plastic Fantastic”

De twee beeldende kunstenaars werken samen, ontwerpen en realiseren architectuur en beelden op locatie. Zintuiglijkheid, natuur, de sculptuur van de mens en menselijke maat zijn uitgangspunten. Ze maken lijfelijke poëzie met hoofd, hand en oog. Met plastic als bouwmateriaal zijn ze het afgelopen jaar in de weer geweest.

In de gracht ligt een huisvorm met een bloem erdoor. Het geheel wordt bepaald door plastic draagtassen die in verschillende kleuren en maten en soorten aan elkaar zijn geplakt. Er ontstaat een 3D schildering van kleur en opdruktesten. De lijnen van het huis geven ook vanuit verschillende plaatsen een ander perspectief. Door het met plastic garen gebreide dak groeit de bloem letterlijk omhoog. Door luchtverplaatsing richt deze zich op en kan deze ‘groeien’. Het doel is enigszins om een voortdurende groeibeweging te regelen. Daar is gaandeweg steeds meer ervaring opgedaan in de afgelopen installatiebeelden.

In het huis van plastic wordt door zonnepaneel en accu ook een belichting mogelijk, waardoor met name ‘s avonds het plastic huis van binnenuit een zeer kleurrijk geheel vormt. De bloem wordt daarmee ook aangelicht.

De gebruikte draagtassen als materiaal is essentieel voor de uitdrukking van het beeld en verwijst naar het plastic omhulsel van ons huidige leven  – de schoonheid maar ook het verstikkende van plastic.

Opzet is om met een blow up schildering van plastic op het water te werken. In Nijmegen hebben deze kunstenaars in het voormalig Hangebouw aan de Van Schuylenburgweg 3 een plastic stad gecreëerd van gebruikte draagtassen, fritesbakjes e.a. Te zien tot 9 december 2013.

Sjoerd Schwibettus www.walkingfaces.nl  026-4425015
Hans Vernooij www.kunstinuitvoeren.nl  06-43554718
W: www.i-suite.nl
E: post@i-suite.nl